Bahçe Bakımı

Mütahit Abi, sizlere keyifle yaşayabileceğiniz mekanlar tasarlar ve uygular. Uygulanan bu alanların devamlılığı ve sürdürebilirliği için bakım hizmetini de yine uzman ekibimiz tarafından sizlerin hizmetine sunuyoruz. Bakım ekibimiz Peyzaj Mimarı ve Peyzaj Teknikeri kontrolünde tecrübeli bahçıvanlardan oluşmaktadır. Bahçenin her mevsim yaşanılır kılınmasını sağlayacak bakım hizmetlerimiz arasında çim ve bitkilerin gübre ihtiyacının karşılanması çim veya bitkilerdeki hastalık ve zararlıların tespit edilip gereken ilaçlamanın yapılması yabani otların toplanması bitkilerin budanması çim biçimi otomatik sulama sisteminin mevsime göre ayarının yapılması vb. hizmetler yer almaktadır.

Bahçe ve Çevre Düzenleme

Bahçe düzenlemesi profesyonellik ve mesleki birikim gerektiren önemli bir alandır. Bahçe düzenleme çalışmalarında bitki seçimlerinin önemi kadar bölgenin ortam koşulları da göz önünde bulundurulmalıdır. Gelişi güzel bitki seçimi ve yanlış uygulamalar maddi ve manevi kayıplara yol açarak hayallerinizin ertelenmesine sebep olacaktır.
Bahçe düzenleme de birçok faklı materyaller kullanılmaktadır. Bitkilerin yanı sıra dekoratif taşlar, doğal taşlar, ahşap yapılar, çam kabukları, süs havuzları, dekoratif saksılar bunlardan sadece bir kaçını oluşturmaktadır.

Tohumla Çimlendirme

Çim alanların kurulmasında seçilecek olan çim türleri ve ekim zamanı büyük önem taşımaktadır. Tohum ekimi oldukça basit olmasına rağmen çim alanların kurulmasında seçilecek olan çim türleri ve ekim zamanı büyük önem taşımaktadır. Tohumla uygulama çok basit bir işlem olmasına rağmen, düzgün ve titiz yapılmazsa ekimden önce yapılan bir çok işlem boşa gidebilir.
Uygulama; Alt yapısı hazırlanan (sulama, drenaj, nebati toprak dolguları) alan artık çim tohumu uygulaması için hazırdır.
Çim tohumları çok küçük oldukları için tohum yatağının hazırlanmasında ve ekimde gereken özen gösterilmelidir. Bu amaçla çim yatağı 10 cm derinliğe kadar milli toprak ve yeterince organik madde içeren malzeme ile karıştırılarak hazırlanmalıdır.
Tohum atılmadan önce çim başlangıç gübreleri veya çim taban gübrelerinin kullanılması da çim tohumlarının çimlenme sonrası sağlıklı beslenmeleri için uygun olacaktır. Ayrıca çim tohumu toz mantar ve toprak altı zararlıları ile karıştırılıp atılması da çimlenen çim bitkilerinin mantarı hastalıklardan ve karınca gibi bir kısım canlıların tohumları taşımalarına engel olacaktır.
Elle veya makine ile yapılan ekimden önce silindir veya tokmak kullanılarak alan çok fazla olmamak kaydıyla sıkıştırılmalıdır.
Tohum atıldıktan sonra 1 cm kalınlığında kapak toprağı atılarak alan tekrar silindirlenmelidir.
Bu uygulamalardan sonra alanın düzgün sulanması neticesinde mevsimsel sıcaklıklar ve kullanılan çim tohumu türüne göre bir hafta içinde çimlenme ve kendini göstermeye başlayacaktır.
Çim sağlığı ve çimlenme alanın düzenli sulanması ile mümkündür.!

Rulo Çim

Belirli bir üretim sahası içerisinde yetiştirilen, çimlenmesi ve gelişimi sağlanan çim bitkilerinden oluşan dokunun uygun şartlara ulaştığında özel makineleri sayesinde kesilerek çim alan tesisi yapılacak alana rulo halde getirilip, alana uygulanarak alanın çimlendirilmesi işlemidir.
Hazır çim alınırken aynı bölge şartlarına sahip olması, uygulayacağımız alana uyumlu tekstürlerde olması gerekmektedir.

  • Hazır çim ekme çime göre; günü birlik uygulama ve görsellik tamamlama yapar.
  • Yabani otlardan arındırılmıştır.
  • Başlangıçta tohumlu uygulamaya göre basıma daha dayanıklı ve sağlıklıdır.
  • Daha erken sık bir doku oluşturur ve alana daha sık kaynar.

Başlangıç maliyeti yüksek gibi gözükse de daha sonraki bakım maliyeti düşünüldüğünde daha uygun maliyetlidir.
Tohumla uygulamada olduğu gibi alan hazırlığı tamamlanıp silindirle sıkıştırılan alana rulolar halinde getirilen çim ruloları, alana aralarında boşluk kalmayacak şekilde öpüştürerek alana serilir. Serim işlemi yapılan alan sulanarak silindirlenir.
Bazı uygulamalarda mevsimsel durumlara göre rulolar arasına mil yada toprak serilerek ruloların toprak ile birleşim noktalarından hava almasını engellemek gerekmektedir. Hazır çim uygulamasından sonra alanın bol bol sulanması da bu sebepledir. Alanın bol su ile sulanması ruloların alttan hava almasını engelleyeceği için tutmama yada kuruma minimuma iner.